A Távközlés-Informatikai Laborról

A laborról:
	UTP kábel

A labor terem a 2001/2002-es tanév óta szolgálja ki a hallgatókat a különböző tárgyak keretein belül. A Távközlés-informatikai szakirány a 2002/2003-as tanévben kezdte meg működését és ezzel egyidőben lett az induló szakirány "főhadiszállása" a labor terem. Itt található meg a szakirány saját szervere (web, mail, stb.) is, a TILB.

A Rádiós, a Távközés és a Távközlés-informatikai szakirány hallgatói a negyedik félévben ebben a teremben végzik a "Számítógép-hálózatok" című tárgy gyakorlatait, valamint itt történik a félév végén a mérésbeszámoló is.

Az előbb említett szakirányosok az ötödik félévben szintén járnak ide gyakorlatra, azonban most a "Protokollok és Szofverek I." című tárgy keretein belül. A mérésbeszámolót is szintén itt kell teljesíteni.

A laborról: Kép a laborról A szakirányos hallgatók - az előbb említettek mellett - több tárgyat is tanulnak itt. Többek között a "Hálózati operációs rendszerek I." (röviden: opre 1), "Hálózati operácios rendszerek II." (röviden: opre 2) és a "Kommunikációs rendszerek programozása" (röviden: kommrep) című tárgyból az elméleti oktatás is itt folyik.

A szakirányos hallgatóknak lehetőségük van az órákon kívül is itt tartózkodniuk, természetesen a labor nyitva tartási ideje alatt. Használhatók a berendezések, legyen szó akár órai anyag gyakorlásáról vagy csak időtöltésről, internetezésről.

[ cikkek listája ]
Cikk: Palo Alto Cybersecurity Academy
Palo Alto Cybersecur...
Cikk: UTP kábel készítése
UTP kábel készítése
Cikk: Neptun használata Linux és Windows alatt
Neptun használata L...
Cikk: StoneGate CSGE minősítés szerezhető az egyetemen
StoneGate CSGE minő...